Albummet “Himlen er ikke blå” udkommer drypvis i løbet af 2022 og 2023

15 sange med tekst om musik af Helena Ljunggren

Helena Ljunggren
Himlen er ikke blå

Mads Vinding, kontrabas

Jacob Fischer, guitar

Niclas Campagnol, trommer

Helena Ljunggren, sang

1. Du kan plukke stjernerne på himmelen

En lille vuggevise. Sangen er skrevet til Frida, der, som 3-årig, var meget optaget af at lege lille ræveunge. (Udkommet d. 26/5)

2. Jeg er ingen ildsjæl

En New Public Management-sang. Til jobsamtaler gælder det om at gøre sig attraktiv og skrue op for de fine buzzwords, så man i det mindste kan lade som om, man har de kompetencer, der efterspørges. Men nogle gange må man også bare være ærlig……….. (Udkommet d. 23/6)

3. Jeg er bange for at Bodil er begyndt igen

Mange af os kæmper med afhængighed. Og Bodil er blevet strikfældig. Tak til guitarist og singersongwriter Per Worm for det fine, nye ord til dansk retskrivningsordbog. (Udkommet d. 7/7)

4. Himlen er ikke blå

Om en mand, som gjorde Københavns gader mere gyldne. Tak til Den Lille Gule Kaffebar på Mikkel Bryggersgade. (Udkommet d. 23/6)

5. I nat

En drøm, hvor jeg-personen prøver på at ringe til en gammel ven, som vedkommende ikke har set i mange år. Og hvad, hvis han svarer……?

6. Du rasler med dit rasleæg

Lærerig, musikalsk oplevelse med halvandet-årig. Hvem lærer egentlig af hvem?

7. Du spillede på min guitar

En episode i sommernatten. Nogle kalder sangen for ”Den lumre sang”. (Udkommet d. 7/7)

8. I den gryende sol

Sangen tager udgangspunkt i det savn, der opstår, når man igennem flere Corona-isolationsuger kun ser sin gråhårede kæreste på to kosteskafts afstand, iført mundbind, dødsangst og duggede briller. Og ordet “gammelforelskelser” bliver introduceret.

9. Hun danser i tantetrusser

Inspireret af den identitetspolitiske debat er denne sang et forsøg på at sætte fokus på egen minoritetsgruppe. Dvs. os kvinder, som ikke bare er modne, men som faktisk også er blevet lidt over-modne. Også absolut autofiktion. (Udkommet d. 23/6)

10. Om sømænd

Sangen handler om Dan og Dorte, som lige har købt en båd. En rigtig fin båd, som ligger i Hornbæk havn. Men……….bare fordi man har en båd, skal man så absolut sejle? (Udkommet d. 7/7)

11. Hun går i regnen

Om at finde sit eget løvebrøl. Om en kvinde – lad os kalde hende Pernille – som står et sted i livet, hvor de valg, som hun har truffet, har resulteret i, at alt er gået skævt. Igen. Hun spørger sig selv, om hun ville have gjort noget anderledes. Og svaret er nej.

12. En rejse starter med det første skridt

En sang om at være flyvefærdig og stå lige på vippen til en ny livsfase. Sangen er skrevet til Selma Lindergård-Bentzens konfirmation.

13. Lys og velholdt etplansvilla

Et vennepar satte for nylig deres hus til salg. Boligannoncen viste et idyllisk designerhjem. Her er den del af historien, som boligannoncen ikke fortalte.

14. Damen ved siden af mig

Vi er til en højtidelig 60-års fødselsdag, hvor fødselaren og hans kone sidder og nyder den lange række af taler. En veninde til konen er også med til festen. Inspireret af de mange taler, vil hun også gerne sige et par ord.

15. Nu er det søndag

Endelig. En dag, hvor alt er muligt. Og hvis man vil trække sine små kaniner op af hatten, er det ikke nok kun at drømme om natten.